Tankar kring handarbete

>Om att mötas över stickning…

>Igår var mamma, Maria och jag själv ute och åt middag på ett café vid östermalmstorg i Stockholm. Som vanligt blev det en hel del prat om pågående stick- och virkprojekt. Jag hade dessutom lovat att köpa boken ”Sticka Mera” åt mamma på internet och kunde nu ge den till henne. När hon började bläddra i boken kom en kvinna fram från bordet intill och utbrast: ”Men vad är det där för spännande bok, jag älskar böcker om stickning!” vilket vi förstås berättade. Hennes make konstaterade lite matt: ”Herregud, inte tre freaks till…” Jag tror både Maria, mamma och jag själv log åt hennes försvarstal när hon satte sig vid sitt bord: ”Men jag kan väl inte rå för att de hade en stickbok…”

Tänk vad ett gemensamt intresse kan förena, annars hade hon sannolikt aldrig kommit fram och så trevligt det var, denna spontana gest!

Knitting – connecting people…

PS Kan för övrigt meddela att det precis som Maria utlovat blev bubbel igår kväll för att fira hennes färdiga sockor… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *