Aktuellt, Egen design, House of Hildur, KAL - Knit-a-long, Stickat - vantar

Mysteriestickning/Knit along i Mellandagarna!

Först tänkte jag att jag skulle göra en adventskalender, men i år tror jag att antalet kalendrar fullkomligen har exploderat. Det är så otroligt många olika varianter som erbjuds oss konsumenter, så jag kände att det nog faktiskt räcker bra som det är. Jag ska istället bjuda på en mysteriestickning/Knit Along i mellandagarna då jag delar med mig av mönstret till ett par flerfärgsstickade vantar i ull, Lissys vantar, som vi ska sticka tillsammans. Det blir en flerfärgsstickad vante som har en bottenfärg och sedan två mönsterfärger. Dessa vantar är tillägnat min farmor som kallades för Lissy i hela sitt liv. Hon hette egentligen Elisabet.

Så här kommer det gå till:
Mysteriestickningen kommer att vara uppdelad i fyra delar/fyra ledtrådar och vi rekommenderar att man stickar båda vantarna parallellt om man hinner med det. Ledtrådarna kommer att finnas här på bloggen och kommer att publiceras enligt följande:
Ledtråd 1: Juldagen – 25 december
Ledtråd 2: 27 december
Ledtråd 3: 29 december
Ledtråd 4: Nyårsafton – 31 december
Vi lovar inte att mönstret kommer vara tillgängligt gratis här på bloggen för evigt, men ni kommer ha tillgång till alla ledtrådar åtminstone t o m 31/3 2024.

Material:
Garn: Svenskt 2-trådigt ullgarn. Vi kommer att sticka våra vantar i Ullcentrums 2-trådiga ullgarn. Du kommer att behöva 3 olika färger. Ca 50g av färg 1, samt 25g var av färg 2 och 3.
Stickor: strumpstickor 2,5 (ha gärna 2 uppsättningar stickor tillgängliga så blir det smidigt att sticka båda vantarna parallellt.

Fr o m den 1 december kommer du att kunna köpa färdiga garnpaket i butiken där vi satt samman ett par olika färgförslag som vi hoppas att ni ska gilla. Länk till dessa paket kommer du att hitta på www.houseofhildur.se men vi kommer att publicera information om detta på här på bloggen, samt på Facebook och Instagram också. Om du har 2-trådigt ullgarn hemma, av samma tjocklek som Ullcentrums 2-trådiga ullgarn, så går det givetvis bra att passa på att använda lite ifrån det egna garnlagret.


6 reaktioner på ”Mysteriestickning/Knit along i Mellandagarna!

  1. Spännande ,jag har aldrig stickat vantar med flera färger ,men jag tänkte göra ett försök hoppas att det inte är så svårt,så nu har jag beställt .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *