En svensk Stickklassiker

Idag är det inlämning

Jag är klar. Ett års resa är över och jag är framme vid målet. Idag är det inlämning av alla mina alster i utmaningen en svensk stickklassiker 2022. Om 2 veckor blir det utställning i samband med Fårfest i Kil. Vi är 30 deltagare. Det kommer att bli magnifikt. Jag längtar redan.

Hälsingetröja från Järvsö

Det sista plagget i utmaningen som blev klart var Hälsingetröjan. Den blev klar härom kvällen. Förlagan är en tröja från Järvsö. Utöver denna har vi stickat följande, en Spedetröja, en tvåändsstickad halvvantar och två vantar från Norrbotten.

En spedetröja
Vanten Vivungi från Norrbotten

Vante från Arjeplog
Tvåändsstickade Halvvantar från Malung

Ett år är en lång tid. Jag har repat upp och stickat om, tänkt fel, räknat fel och varit för ivrig. Jag har varit förbannad, frustrerad, lyrisk och entusiastisk. Men det mesta har till slut fallit på plats. Under Karin Kahnlunds fantastiska handledning och lugn, Eveline Skeppströms outtröttliga entusiasm och organisationsförmåga och tillsammans med mina sticksystrar som deltagit i utmaningen (en särskild eloge till alla er som deltagit i våra stickkvällar på Grillska i Gamla stan) har denna resa varit bland det roligaste jag tagit mig an i stickväg. Så får du möjlighet att göra en stickklassiker, tveka inte! Det är galet mycket jobb, men så värt varenda minut. Snart drar stickklassikern 2023 igång. Lyckostar! Ni har ett fantastiskt år framför er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *