En svensk Stickklassiker, Stickat - tröja, Stickat - vantar, Tvåändsstickning

Spedetröjssöndag!

Stickklassikern är inne i sin tredje fas, och för mig innebär det att jag jobbar med tre projekt parallellt. Spedetröja dekoreras steg för steg på söndagarna som jag numera döpt till Spedetröjssöndag. Det går ganska bra men kräver mycket tankekraft och klurighet för att jag ska ta mig igenom de olika momenten. Man dekorerar ju inte precis en Spedetröja varje dag. Söndagarna ägnar jag även åt beräkningar och åt att lösa klurigheter på de andra två projekten.

Tvåändstickade halvvantar

Jag är drygt halvvägs med de tvåändsstickade halvvantarna. De innehåller många klurigheter och en miljon trådar så de kräver sin koncentration, annars får man sticka baklänges … jag försöker klara av minst 20 varv per vecka på dessa för att jag ska känna att det går framåt.

Hälsingetröja från Järvsö

Slutligen stickar jag på Hälsingetröjan. Jag började med en ärm då jag visste att det skulle ta ett tag att hitta rätt teknik och få grepp om stickfastheten. Bättre att repa upp en ärm än ett helt fram-/bakstycke. Arbetet med tröjan går framåt och är roligt och snart är den första ärmen klar.

Om 4 veckor går vi in i den 4:e och sista fasen i stickklassikern. Syftet med att ha Spedetröjssöndag och beting på antal varv per vecka är för att jag ska säkerställa att jag blir klar med två av momenten fram tills dess. Jag vill ha både Spedetröja och halvvantar klara då. Det borde gå, men man vet aldrig. Men med tydliga veckomål, så finns det åtminstone en chans. Det är rent löjligt tillfredsställande att ticka av veckans beting ska ni veta. Skulle det vara så att jag inte hinner, så kommer jag i så fall vara väldigt nära i alla fall.

Spedetröjan dekoreras i halskanten

3 reaktioner på ”Spedetröjssöndag!

 1. Maria!
  Roligt att få veta lite om tillvägagångssättet och planeringen i projektet.
  Vilket tålamod! Du är i mina ögon en stor konstnär med dina stickor!
  Jag är full av beundran!
  Jag önskar dig stort Lycka till!

 2. Vad roligt! Nu har jag äntligen tagit mig tid och läst din blogg. Jag våndas över att börja dekorerandet, men det är väl bara att sätta fart då.
  Tack för inspirerande läsning!

 3. Tack!!! Det kommer att gå bra! Bara du är lugn och metodisk! Jag våndas över mina ärmar men ska ta tag i dem också nu denna vecka. Man får ta lite sats bara 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *