Egen design, Hildurs lilla oväntade, Julpyssel, Stickat - tröja

Designar min första egna tröja

Jag går en kurs på Sätergläntan som går ut på att vi ska skapa våra egendesignade stickmönster. Först ut var en huvudbonad. Ni anar inte hur många varianter det blev. Jag gjorde en basker som jag döpt till Karusellbaskern. Det var ett himla räknande och provstickande innan jag fick till den som jag hade tänkt mig.

Nu har vi precis träffats och börjat planera och provsticka och räkna för att göra oss varsin tröja. Jag har länge velat ha en jultröja. Inte en med en massa text och en överdimensionerad Rudolf på framsidan utan en finare mer klassisk variant. Så nu har jag lagt upp. Till min hjälp har jag Elisabeth Zimmermanns räkneexempel som utgår från bystmåttet och sedan räknar man ut okets längd, ärmarnas bredd osv. Hittills har jag repat upp en gång men nu är jag snart klar med resåren längst ner på tröjan. Jag stickar en tvåfärgad resår i rött och vitt. Har ännu inte helt bestämt mig för om huvuddelen av tröjan ska vara vit eller röd …

Detta är vansinnigt roligt och jag räknar och räknar och letar mönster och kliar mig i huvudet. Garnet jag använder är Ullcentrums 2-trådiga ullgarn och jag stickar med stickor 3…. Detta kommer att kräva några timmars jobb.

Provlappen gjorde jag för att få koll på stickfastheten. Vilket mönster jag sedan ska sticka på själva tröjan återstår att se. Välkomna att följa mig på denna resa från idé till färdig tröja.

Provlapp till jultröjan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *