#1gramin2gramut, Egen design, Hildurs adventskalender 2020, Hildurs julkalender 2019, Månadens disktrasa 2015, Stickat - disktrasor

Disktrasor under 11 år!

Året var 2010 och jag hade dragit igång bloggen Hildurs barnbarn. I början bloggade jag och min syster ihop, men hon fick så mycket att göra att hon inte riktigt hann med, så jag fortsatte på egen hand.

Hildurs disktrasa

På sommaren det året började jag sticka disktrasor. Jag provade olika mönster, googlade runt och stickade flera disktrasor efter mönster som en amerikansk tjej Rachel delade med sig av och det ena ledde till det andra och jag blev inspirerad att sticka egna disktrasor. I juni 2010 skapade jag mina första egna mönster och Hildurs disktrasa kom till.

Hildurs disktrasa blev populär så det blev några av det mönstret. I slutet av 2014 kom jag på idén månadens disktrasa. Och som ni gillade den idén. Jag fick massor av nya följare och mina disktrasor dök upp lite överallt. Jag hyllade alla älskade tanter och döpte disktrasan efter tanter som betytt mycket för mig, tjejer som en dag blir fina små tanter och så någon känd person som gjort allt för att inte förknippas med ordet tant. 😉

Efter det har det bara runnit på. Vi har haft två julklalendrar med disktrasa som tema. Vi har skapat disktrasor med text, bilder, hålmönster osv. Jag tror att vi totalt har gjort över 30 olika disktrasemönster. Jag borde nog ge ut en bok….

Mars – Disktrasan GLAD PÅSK

Nåväl de har varit roliga att göra och jag vet att ni gillar dem otroligt mycket. För er som inte vet detta så finns alla mönster publicerade här, på bloggen. Gå bara till menyn ovan och kika under mönster och välj sedan disktrasor så hittar du nästan alla där!

Det går inte åt mycket garn när man stickar disktrasor. Ett udda nystan blir perfekt. Något för dig som behöver använda upp lite av garnlagret kanske. Vi har stickat nästan alla våra i Soft Cotton, Reko bomull eller Lina. Lina och Reko Bomull har utgått ur Järbos sortiment men vi har några kvar i butiken. Dessa tre garner har ungefär samma tjocklek så det borde gå fint att sticka vilket av mönstren som helst med någon av dessa garner. Välkomna in till vår butik House of Hildur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *