Aktuellt, Hildurs Gratismönster 2020

Hildurs gratismönster 2020

2020 är här och jag har haft en långt och avkopplande jullov. Nu är det nytt år och nya friska tag och jag har beslutat mig för att köra Hildurs gratismönster i ytterligare 1 år. Som alla andra år så kommer majoriteten av de mönster som publiceras baseras på garner, som säljs i butiken – House of Hildur – det kommer att vara en blandning av mönster och tekniker och jag kommer att använda olika garnkvalitéer. Det blir både stickat och virkat precis som under tidigare år.

Det finns dock en nyhet. 4 mönster, ett varje kvartal, kommer att uppmana dig att titta i ditt garnlager för att se om du har något som du kan använda för just detta mönster. Själv planerar jag att använda garn från butiken även för dessa mönster, men jag har ju även ett lager av restgarner där, som jag hoppas ska komma till användning. Dessa mönster kommer att vara inspirerade av sådant jag själv sett på nätet och tycker är bra idéer även om jag ger dem en personlig tvist.

Många av er har stora garnlager och har skrivit i sociala medier att ni ska försöka minska lagret och jag förstår och håller med er. Det är en bra ambition. Om jag kan inspirera er att göra något av detta lager, så är ingen gladare än jag. För de av er som inte har behov av att rensa i garnlagret så finns då alltid alternativet att införskaffa garn till mönstren via butiken.

Så här kommer det att gå till:

 • 1 nytt mönster publiceras den första lördagen varje månad. Om vi avviker från detta så kommer vi att meddela detta
 • Mönstren är gratis, men det är ganska tidskrävande att fundera ut en design, sticka, skriva mönster, kontrollera osv. så om du stickar eller virkar något ifrån mina mönster så är det väldigt uppskattat om du delar med dig genom att tagga mig på Instagram eller Facebook och/eller använda #hildursgratismönster2020
 • Har du önskemål om något mönster så är du varmt välkommen att höra av dig till mig via maria@hildursbarnbarn.se eller genom att skriva en kommentar på detta inlägg.

6 reaktioner på ”Hildurs gratismönster 2020

 1. Åh, vad glad jag är att jag hittat din hemsida! Så mycket inspirerande saker du har.
  Just nu har jag börjat sticka disktrasor o gillar verkligen dina fina mönster.
  Eftersom jag vävt tidigare så har jag både lingarn o cottolin som jag nu kan använda oxå.
  Längtar även att få börja sticka raggsockorna skogsstjärna, så otroligt fina. Återkommer gärna med garnbeställning.

 2. Sir väs är inte mitt mönster. Så det minns jag inte alla hur jag gjorde tyvärr. Går nog att googla på däremot. Jag gör massor av saker baserade andras mönster. Så jag hoppas inte jag har vilselett dig och att det står att det är mitt mönster. Jag försöker vara väldigt tydlig på den punkten.

 3. Hej!
  Mössan Alma,blå, är mönstret baserat på att man sluter på rundstickan eller kan man följa det och sticka fram och tillbaka öppet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *