Aktuellt, Egen design, Hildurs julkalender 2019

Årets stickiga julkalender

Jag är barnsligt förtjust i julen. Jag älskar förberedelserna, julpyntet, musiken, traditionerna – ja helt enkelt det mesta med julen. Jag ser fram emot att stå på julmarknader, gå på konserter, baka lussekatter och slå in paket. Och snart mina vänner drar det igång igen.

Virkade julstjärnor

Jag har under flera års tid haft en julkalender här på bloggen. Varje år har den varit lite annorlunda. Vi har stickat en halskrage med en ledtråd per dag. (2016) Vi har haft ett nytt gratismönster per dag i fram till jul. (2017) Förra året hade vi återbrukskalendern som inspirerade till att använda det vi redan har – allt från små till stora garnrester. (2018)

Glöggtomte från 2018

I år är temat något användbart, som alla behöver, som du kan ge bort eller behålla själv. I år ska vi sticka disktrasor! Det kommer att bli 4 olika mönster. Ett nytt mönster kommer att publiceras varje adventssöndag, d v s det först kommer den första advent – 1 december, nästa den andra advent d v s 8 december osv.

Detaljer om material mm kommer när det närmar sig. Mönstren i julkalendern blir december månads gratismönster. Alla är varmt välkomna att delta. Om du vill sticka alla disktrasorna eller bara något av mönstren väljer du själv. Det vore väldigt roligt om du ville vara med och dela dina alster på instagram eller andra sociala medier. Tagga då gärna @hildursbarnbarn och använd gärna hashtaggen #hildursjulkalender2019

Disktrasan julgranen från 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *