Aktuellt, Hildurs gratismönster 2019, Julklappstips, Virkat - grytlapp

Den prickiga grytlappen – november månads gratismönster

Den första lördagen i november och det är dags för månadens gratismönster. Denna gång blev det en grytlapp som i färgvalet inspirerats av höstens färger, men om du byter orange mot rött så får du jultema och i gult och vitt så blir känslan mer påsk. Men nu är vi ju mitt i Halloween och höst och Allhelgonahelgen så det fick bli färger som passar just nu.

Prickig grytlapp

Jag virkade grytlappen i Reko Bomull ett 100% återvunnet bomullsgarn som tillverkas av rester som blir över vid produktionen av t-shirts. Man tar tillvara på restmaterial från modeindustrin som annars skulle behöva tas hand om på annat sätt. Dessutom används en fiber som redan är färgad, vilket gör garnet ännu mer miljövänligt. Detta innebär även att själva produktionen blir billigare, vilket gör det ännu enklare för dig att välja ett hållbart alternativ.

Mönstret består till största delen av fasta maskor, halvstolpar och Bubbelmaskor. Virkade i två olika färger så blir det en dekorativ prickig effekt. Avslutningen med smygmaskor som ligger som kedjestygn längs grytlappen förstärkte den orange färgen. Mönstret hittar ni som vanligt här på bloggen.

Det blev garn över, men inte tillräckligt för att kunna göra ännu en grytlapp, så jag tog resterna och stickade en randig disktrasa. Mönstret kanske ni känner igen. Det är Vinterviken som var ett gratismönster 2016. Denna gång har jag bara stickat den så att den blir randad med 4 varv av varje färg. Den orange fick bilda åsen av aviga maskor. Färgbytet sker alltid med rätstickning från rätsidan. Min disktrasa blev inte lika stor som Vinterviken, men tillräckligt stor för att räcka som disktrasa och så kunde jag direkt göra av med restgarnet.

Disktrasan Vinterviken i två färger

Just nu har vi massor av nyheter i butiken. Gå gärna in och bekanta dig med våra nya garner som du hittar under nyheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *