Egen design, Gratismönster, Inspiration, Julklappstips, Stickat -.gratis mönster

Reflextider

Jag bor på landet utan gatlyktor och jag har så här års alltid en ficklampa i väskan för sista biten hem till mig, på en väg genom skogen, är inte upplyst. Gnistrande kalla vinterkvällar då snön täcker marken och fullmånen lyser så klarar man sig ändå. Då känns det som om man befinner sig i en gammal svartvit film från 40-talet då de fick det att se ut som natt, trots att de filmade mitt på dagen, bara genom att dra ner på ljusstyrkan. Men nu är det oktober och det är så svart ute att man inte ens kan se handen framför sig utan hjälp.

Så för mig är reflexer en nödvändighet! Jag riskerar livhanken om jag inte syns. Dessutom skulle busschauffören aldrig se mig i mörkret och stanna om jag inte bar reflexer och helst också en liten lampa.

Om jag kör bil i Stockholm eller bara i vilken tätort som helst så blir jag alltid lika förvånad när jag inser att människor tror att de syns bara för att det finns gatlyktor. Men jag kan tala om för er att ni INTE syns! Så var rädda om livhanken ni också och skaffa ett par reflexer.

Just nu stickar jag reflexrosor att sätta på kappan. De är fina och funktionella på en gång. Det räcker inte med bara en reflexros för att synas, för den syns ju bara framifrån, men en är bättre än ingen och den bästa reflexen är trots allt den du använder.

Reflextråd kan man köpa och sätta längst ner på sjalen, på mösskanten, på vanten osv. Det finns även garn med reflextråd i sig. Så möjligheterna är nästan oändliga. Bara fantasin sätter stopp. Så rädda livhanken och sätt på dig en reflex eller två! Mönster till reflexrosen hittar du här på bloggen. Och vill du hellre köpa en, så får du besöka mig på Julmarknaden på Värmdö Bygdegård den 1 december eller på julmarknaden på Färgfabriken i Liljeholmen lördag eller söndag den 7-8 december.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *