Inspiration, Midsommarrensning, Stickat - kofta, Tankar kring handarbete

Misslyckat!

Eller vad ska man säga när det blir så här?

Jag tömmer stickkorgen på gamla och halvnya ofullbordade alster inför semestern. Mitt första mål var att bli klar med så mycket som möjligt till midsommar. Det gick väl sådär…..

Först var det de tvåändsstickade vantarna där jag körde fast på avmaskningen. Den blev skev och stämde inte. Bara att repa upp och göra om, men det tar emot och den har blivit liggande.

Sedan var det den kortärmade sommarkoftan som var ett annat ufo och som legat och väntat på mig i många år. Jag stickade de sista varven på ärmen och påbörjade monteringen… halskanten och koftans framkanter blev riktigt fina. Nu skulle jag bara montera ärmarna… och nu gick det åt skogen på riktigt. Det fattas säkert 10 cm på ärmarna och de är inte ens nära att räcka över hela ärmhålen. Jag har mätt och räknat men hittar inget konstigt men likt förbaskat stämmer det inte. Jag som trodde att jag nästan var klar….

Nu blir det till att fundera ut en plan b. Funderar på att testa att plocka upp maskorna i ärmhålen och sedan sticka dem åt andra hållet. Då kan jag justera maskantalet och slipper även den lite stumma avmaskningen. Koftan är ju stickad i lingarn och det ger ju inte direkt med sig.

Det är fortfarande ett par veckor kvar till semestern. Vill verkligen inte ha kvar något av dessa projekt i stickkorgen då! Skam den som ger sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *