Stickat - tröja

Ready for fall – eller vinter i alla fall

Jag är klar med min tröja i den varma, sköna och mjuka Jämtlandsullen. Jag har kombinerat den tweedaktiga Jämtlandsullen med ett marinblått Visjögarn, så detta är fina grejer vill jag lova. 🙂

Mönstret hittade jag på Ravelry, efter att ha snubblat över det på Pinterest. Jag tycker att tröjan är magiskt fin i originalet, men då har den ingen mönsterstickning längst ner på ärmarna. Men jag har inspirerats lite av andra som stickat tröjan och den som jag först såg, då hade man lagt in en del av mönstret även på ärmarna och det tyckte jag var så fint, så då gjorde jag också så. Dessutom så har jag gjort en eller två extra repetitioner av mönstret nertill, så min mönsterbård är bredare än originalet.

Denna tröja är en härlig kombination av vardag och kontorsfin och jag är helt säker på att den kommer att bli en favorit att ha nu under vinter och vår. Ja den heter Ready for fall, ”Redo för hösten” men den kunde lika gärna hetat Ready for Winter eller Ready for Spring. Jämtlandsullen är lätt att bära. Den kliar inte det minsta, den är lätt och den är fluffig. Jag är jättekär i detta garn. Sedan har jag en liten svaghet för Tweed, som min variant är. Det känns så naturnära och har en så vacker struktur.

Tyvärr har jag ännu ingen Jämtlandsull i min butik, men om ni vet någon som vill sälja, så får ni gärna maila mig.

Ready for fall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *