Gratismönster, Inspiration, Stickat - handduk

Linnehanddukarna – avslutningen

Hur går det för er linnehandduksstickare? Själv har jag två handdukar klara och den tredje precis påbörjad. Hur får man en snygg avslutning på sin handduk då?

Jag avmaskade från rätsidan i mönsterstickning tills jag hade 3 maskor kvar. Då bytte jag till stickor 2,5 och gjorde en icord som avslutning och hank att hänga upp handduken i. Det blev mycket bättre att sticka hanken med mindre stickor. Den blev liksom för grov och lös med stickor fyra. Purl Soho gjorde också en icord-avslutning men jag har inte kollat exakt hur de gjorde.

Planen framåt är att sticka en handduk i röd/lin och sedan, om garnet räcker, sticka ytterligare en i alla tre färgerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *