Garn, Gratismönster, Inspiration, Virkat - sjal

Emiliasjalen är klar!

Jag satt och funderade på vad jag ville göra med ett vitt och ett cerise ullgarn. Så det blev att jag surfade runt lite och sprang på Emiliasjalen. Den var precis vad jag var ute efter och den var så rolig att virka. Originalet är virkat i 3-4 färger som bildar mer diskreta övergångar. Jag valde två färger som verkligen inte ligger nära varandra, så mina övergångar och min randning blev verkligen tydlig. Nu sitter jag och tänker på hur fin den skulle kunna bli i olika grå nyanser…, möjligheterna är oändliga. Bara fantasin begränsar.

Till min sjal använde jag två härvor av ullcentrums 2-trådiga ullgarn. Den ena vit och den andra cerise. Så virkade jag med virknål nr 5.

2 reaktioner på ”Emiliasjalen är klar!

 1. Hej Maria
  Mönster till Emiliasjalen var kan jag finner den?
  Eller lägger du upp mönstret på din Blogg?
  Den sjalen är verkligen fin och jag skulle vilja virka den bums.
  Har tidigare skrivit ut mönstret till Retrorutan Gryttlapp.
  Vänliga hälsningar – Helga Stenzel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *