Aktuellt, Garnresa

Knitty City i New York

Kallt, kallt, kallt!

Det var så kallt när vi var i New York. Så jag, som den fryslort jag är gick med dubbla koftor under jackan. Fick mig att se ut som en riktig Michelingubbe, men vad ska man göra när man fryser annars? Efter en dags halvtrist museumbesök, så drog jag med mig familjen till nästa garnbutik. Knitty City. Den ligger på västra sidan om Central Park. Om Purl Soho var prydligt och estetiskt, så var Knitty City härligt bohemiskt och lite rörigt. Garnerna var av god kvalitet och det fanns mycket att välja på.

Liksom hos Purl Soho så var personalen trevlig och hjälpsam. Det var kanske lite för stökigt för att man skulle få en bra överblick av vad de hade, men grävde man lite, så hittade man både det ena och det andra. Det var lite som att de ville ha med allt och då blir det lite svårt att hitta rätt. Detta är definitivt en butik som kräver lite tålamod, men då finns det mycket fint att välja på. Gott om plats att sitta ner fanns det också så det gick alldeles utmärkt att ta sig en vilopaus om man behövde.

Detta med olika typer av kit i roliga och annorlunda förpackningar fanns det gott om, både i denna butik och i Purl Soho. Men ibland var förpackningarna så kreativa att det var svårt att förstå vad som fanns i dem. Stick-kitet gjort att veckad kartong med ett snöre runt var genialisk, men svår att underhålla när alla river runt, då etiketten saknades på flera av dem.

och så här fundersam kan man se ut när man inte riktigt är med på vad kitet innehåller och försöker tyda sig igenom bild och text 🙂

Hos både Purl Soho och Knitty City bjöd de på mängder av aktiviteter, som stickkvällar och kurser för nybörjare t ex. I Knitty City var det stickkväll för killar den dag vi var där, men mina killar var inte så väldigt intresserade… 😉 De hade även välgörenhetsstickning. Det tycker jag var ett trevligt initiativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *