Garn, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2017, Julkalender 2017, Julklappstips, Julpyssel, Pyssel

Luckan nr 23 – vänskapsband

Hur är stämningen där hemma? Kanske väntar någon otåligt på att det äntligen ska bli jul. Dags att sätta igång med något pyssel då kanske så att tiden går lite fortare.

Att göra vänskapsband, som är temat för dagens lucka, är superenkelt och riktigt roligt. Kan man räkna till tre så kan man göra det, man får bara akta så att inte garnet trasslar sig. Jag har gjort dessa förr i riktigt tunt bomullsgarn och det blir jättefint. Denna gång tog jag annat grövre bomullsgarn, typ Soft Cotton och det funkade lika bra, men bandet blir något tjockare så klart. Jag använde 7 olika färger, men det går ju att använda färre om man inte vill ha det så färggrant. 7 trådar av garn som har ungefär likadan tjocklek så kan du sätta igång. Observera att pappskivan som du gör helst inte ska vara för mjuk, för då känns det för sladdrigt när man arbetar. Det finns tunn riktigt hård papp, men hittar du inget sådant, så får du ta någon grövre kartongsida.

Låter detta som en spännande idé? I så fall är det bara att ta sig en titt på vår beskrivning och sätta igång! Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *