Aktuellt, Egen design, Garn, Gratismönster, Inspiration, Stickat - sockor

Crazy Socks!

Färdig!

Så här blev mitt sockexperiment till slut. Jag har döpt dem till Crazy Socks efter det allt annat än diskreta färgvalet.

Låt mig fortsätta att berätta hur jag gjort. Som en liten påminnelse så är detta inlägg nummer 2. Jag stickar mina sockor i Alegrias Locurea Fluo och  rundsticka 2,5. Jag stickar med magic loop från tån och upp. När jag lämnade er vid det förra blogginlägget så hade jag stickat hela foten och lagt till en enkel randning i mönstret för att få en lite finare ovansida.

Nu skulle jag för första gången göra en s.k. Fleegle Heel. Det kluriga med denna häl är att man gör likadant oavsett om man stickar från tån och upp eller från skaftet och ned. Jag hittade fina instruktioner hos Järbo garn som jag följde till punkt och pricka. Det bästa med denna häl var att det inte blev några som helst håligheter i sidorna på hälen och att passformen är bra, så jag är jättenöjd. Jag hade stor nytta av partiet längre ner i Järbos inlägg där de berättar hur man gör anpassningar för andra storlekar. Där framgick att man när man stickade kilpartiet, skulle göra ökningar på sockans undersida tills man på den stickan hade det totala antalet maskor man hade på båda stickorna innan ökningarna minus 2. I mitt fall hade jag från början 64 maskor. Så jag gjorde ökningarna tills jag hade 64-2, d v s 62 maskor på undersidan, sedan gick jag över till hälkappan. Hälkappan stickas med forkortade varv och jag fortsatte enligt beskrivningen tills jag totalt hade 64 maskor igen.

Jag hade lite funderingar kring hur jag skulle sticka skaftet, men till slut valde jag att sticka en klassisk resår med 2 rm, 2 am varvet runt. Jag stickade på tills jag kände mig nöjd och då avmaskade jag. Även här fick jag fundera lite, för jag ville verkligen ha en ganska elastisk resår som inte stramade åt när jag drog på mig sockorna. Jag googlade runt lite för att hitta något som passade. Jag provade ett par som jag inte alls var nöjd med, men så ramlade jag över Sweetgeorgia Yarns, och de hade en elastic bind off som passade mig perfekt. Fina bilder och text visar hur du ska göra.

Jag tycker att avslutningen blev så himla fin i detta garn, när färgerna avlöser varandra. Det ser nästan ut som en bukett blommor!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *