Inspiration, Stickat - sjal, Tekniktips

Utmaningar och lösningar! 

Jag köpte garn och mönster av Gotlands Ullspinneri i somras. Det ska bli en stor sjal i en riktigt härlig varmröd färg. Men ett spetsmönster i text är inte vad jag vill ha. Jag vill förstå hur det ska se ut, så att jag får en uppfattning om hur det ska bli. Men bra kvinna reder sig själv och jag ritade upp mönstret som ett diagram och det som kändes jobbigt och svårt blev plötsligt plättlätt. 

Jag vet att alla inte är överens med diagram, men det är faktiskt en bekantskap som det lönar sig att anstränga sig att lära känna. Diagrammet ger dig en visuell uppfattning om hur det ska bli och det du stickar kan du mycket lättare memorera när du har en bild framför dig. Mycket lättare än att läsa mönstret i text och då föröka komma ihåg om det var ett omslag eller en ökning du skulle göra härnäst. 

När jag tog en sväng på tomten och hittade dessa nypon så tyckte jag att de återger garnets färg perfekt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *