Egen design, Smygmaskvirkning

Smygmaskvirkade vantar

Jag har smygmaskvirkat för första gången. Detta är en gammal teknik och egentligen ska man använda en speciell smygmaskvirknål, men jag provade det och hade faktiskt lite svårt att få till ett jämnt och bra resultat. Det var fortfarande klurigt att få det jämnt men för mig ändå lite lättare med en vanligt virknål. Det beror säkert på att jag är ovan och inte har hittat min rytm i virkandet och om jag får för mig att göra ett par till, så kommer jag att göra dem parallellt med varandra. Då tror jag att jag skulle få ett bättre resultat. Jag ska dessutom prova att göra en annan typ av tumme, för jag tycker att denna var lite svår att få till snyggt. För att vara första försöket, så är jag ändå ganska nöjd. Nästa gång blir det säkert bättre. Någonstans gav det blodad tand och jag vill verkligen göra fler smygmaskvirkade alster. Jag utgick ifrån Ullcentrums mönster, men gjorde vissa justeringar.

Om du inte provat tidigare, så gör det! Det kan ju inte bli mer än fel. Risken är att man inte virkar löst nog och då blir hela vanten bara smalare och smalare – lite konformad helt enkelt. Det är också lätt att man råkar hoppa över en maska eller två och då får man också samma ”koneffekt”. Jag fick repa upp många gånger och se till att räkna med jämna mellanrum så att jag inte råkade missa någon maska. Det är ändå ett smidigt projekt att plocka med sig när man är ute och far. Bara nystan och en virknål att hålla reda på och strukturen blir så himla snygg. Det vore kul att prova att virka med fler mönstertekniker också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *