Egen design, Försäljning, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2017, Stickat - Pulsvärmare

Augusti månads gratismönster – Hannas muddar. 

Augusti är här och jag har ännu semester veckan ut. Idag har jag lagt ut mönstret till Hannas muddar. Mönstret, dvs strukturen är nästan densamma som jag använde när jag gjorde Hannas disktrasa, men med en liten tvist och eftersom att denna mudd stickas runt, så blir det ju lite annorlunda. Hanna var min gammelfarmor och är också namnet på mitt brorsbarn. Tradition som går igen.  


Garnet heter Sterk och det går åt ett nystan för att göra ett par muddar. Jag stickade magic loop, för att jag tycker det är enklast, men det går självklart fint att sticka dem med strumpstickor också. Stickornas storlek är 3,5. Färgen, den ljuvliga rosa färgen för tankarna till mormors 50-talskök. Jag minns det som ljusgrått med sneda inåtlutande skjutbara dörrar och glaslådor för mjöl och socker mm. Denna rosa färg är väldigt mycket 50-tal för mig och jag har länge velat sticka något fint i den färgen. 

Som vanligt finns det ett stick-kit att beställa i butiken. Denna gång med rundsticka. Vill du hellre sticka med strumpsticka så beställer du bara garnet

Och så var det ju mönstret – det hittar du här. Trevlig stickning!

1 reaktion på ”Augusti månads gratismönster – Hannas muddar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *