Aktuellt, Stickat - mössa

En #pussyhat!

Nu så står vi laddade inför internationella kvinnodagen den 8:e mars. Jag har stickat två stycken. En till mig och en till min syster. Har du kanske också stickat en? 

Jag har stickat mina i Dale Hubro – färg rosa. Ett nystan gick det åt och jag använde stickor nummer 8. Ett sådant här projekt går fort så det är inte för sent än. Du hittar det du behöver i butiken. Så här gjorde jag:

Lägg upp 30 maskor. Sticka en kantmaska och sedan resår 2 rm och 2 am avsluta med en kantmaska. Efter 13 varv går du över till slätstickning i 32 varv. Sedan resårstickning igen, men denna gång spegelvänd, så du börjar med 1 kantmaska, 2 am, 2 rm osv. Maska av samtidigt som du stickar varv 13 i resåren. Vik ihop mössan och sy ihop den längs kanterna – färdig! 

2 reaktioner på ”En #pussyhat!

  1. Hej!

    Tack och tack för frågan. Men jag stickar inte mot betalning. Det går tyvärr inte att få betalt för tiden som krävs. Jag säljer en del som är stickat men det är mer baserat på vad som blir över av allt jag producerar.

    Mvh
    Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *