Aktuellt, Tekniktips

Engelska stick- och virktermer öppnar dörren till ännu fler möjligheter

Termer

 

 

 

 

 

Det är ju så fantastiskt att surfa runt och bli inspirerad av andra människors kreativitet och vilken möjlighet det finns när så många mönster antingen är gratis eller bara en beställning bort. Man får det mesta digitalt, så att man kan läsa i mobilen, på paddan, på datorn eller vad man nu föredrar. Ser jag en snygg kofta, så kan jag bara minuter senare ha beställt både garn och mönster och sedan är det bara att sätta igång.

Olika länder har sina traditioner, sina mönster och sin unika mönsterskatt. Självklart går många mönster in i varandra och liknar varandra men mycket är faktiskt unikt ifrån var de kommer ifrån. Det fina blir sedan de olika kombinationer som uppstår när vi alla kan få tillgång till så mycket.

I början vågade jag mig bara på svenska stick- och virkmönster. Jag tänkte att det andra det går ju inte. Det blir bara för svårt. Men så var jag med i en sockklubb ett år. Där ett mönstertips kom varje månad och redan mönster nummer två var på engelska. Detta går ju aldrig tänkte jag. Det var ett ganska avancerat mönster och jag kände mig bävande inför uppgiften. Men jag tänkte att man kan ju inte annat än misslyckas, så jag gav mig i kast med uppgiften. Och vet ni – det gick bra. Det tog lite tid i början, men det gick och nu både stickar och virkar jag efter mönster på engelska.

Många upplever att tröskeln man ska över, för att våga ge sig på ett mönster på engelska, är ganska hög. Behöver du hjälp att komma över den tröskeln? I så fall finns en möjlighet i höst. På vårt stick- och virkretreat 24-25 september kommer vi att duka upp ett smörgåsbord av aktiviteter och du väljer självklart själv vad du vill delta på. Bl a kommer vi ha en workshop med en rad olika teman där du kan välja mellan vad du vill prova på. Två av dessa teman är:

  • Engelska sticktermer vad de betyder och hur man gör.
  • Engelska virktermer vad de betyder och hur man gör.

Läs mer om vårt stick- och virkretreat och hur du bokar i butiken.

Eller på vår Facebooksida: Stick- och virkevent med en twist eller två

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *