House of Hildur, Inspiration, Julklappstips, Julpyssel

Julpynt 1 – Små virkade julstrumpor

Jag är en riktig julentusiast och går verkligen igång på det mesta som hör julen till. Jag älskar pynt, musik, levande ljus, god mat, att umgås med släkt och vänner. Julen är verkligen toppen. Det är också därför som jag så här års verkligen laddar för kommande högtider. I år har jag tänkt göra lite olika julpynt och dela med mig av och jag hoppas att ni också ska bli inspirerade och kreativa. Jag kommer också komma med lite julklappstips för den som tänkt sticka eller virka åtminstone någon av klapparna till jul.

julsockor julpynt 1

Små virkade strumpor är veckans julpynt!

Denna vecka har jag virkat små julsockor och sedan broderat lite på dem på frihand. Dessa kan du hänga i granen eller göra en girlang, något som jag planerar att göra, och hänga den på en väl vald plats i rummet. Mönstret kommer ifrån Järbos mönsterskatt , som är fyllt av gratismönster. Mönstret fanns med redan förra året, när de gjorde den s k Järbogranen. För att göra dessa behöver du garn liknande Soft Cotton. Kanske har du lite över efter årets alla disktrasor. Det behövs inte så många gram för att virka en liten socka. Men behöver du garn, så hittar du det i butiken.

Banner2b

Så var det dags för veckans julklappstips!

I butiken denna vecka tipsar vi om dessa vackra muddar ifrån Ullcentrum på Öland. muddar med rosmönster

Om du köper en härva tvåtrådigt ullgarn och en härva lingarn, så får du med mönstret till dessa muddar på köpet. Detta erbjudande gäller hela november 2015, så långt lagret räcker. Kika in i butiken så ser du vilka färger som finns. Det svarta är Ullcentrums tvåtrådiga ullgarn och rosorna är i lingarnet Linea.  Det går åt ca 20 gram av varje härva för ett par muddar, så härvorna räcker till flera par!

Och så som en liten bonus! Du glömmer ni väl inte att en stickad disktrasa är riktigt bra present att ge bort. Den livar upp köket och känns så där lagom lyxigt.  Du kan ta med den till glöggpartyt, adventsfikat eller ge bort den i julklapp. Och om du inte hinner, har lust eller av annat skäl inte kan/vill sticka dig en disktrasa, så finns det färdiga att köpa i butiken. 🙂

Välkommen in!

2 reaktioner på ”Julpynt 1 – Små virkade julstrumpor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *