Virkat - grytlapp

Virkade grytlappar

Grytlappar i Soft CottonEn paus i sjalstickningen och jag fick till ett par virkade grytlappar. Mönstret kommer från Drops, men jag använde Soft Cotton istället för Paris, som jag tycker är så trådigt att virka med. Jag  modifierade mönstret lite och gjorde mina en mönsteromgång högre. Det skulle bli 9 ränder, men jag gjorde 11. Tyckte att de blev lite för små annars.  Mina grytlappar blev 19 x 18 cm stora. Det gick åt lite drygt ett halvt nystan av rött och greyish, samt drygt 1,5 nystan av rosa. Du behöver dessutom en virknål nr 4. Grytlapparna blir dubbla eftersom att man virkar runt för att sedan virka ihop i båda ändarna. De är lite håliga, men eftersom att de är dubbla, så är de så tjocka att jag tror att det kommer fungera bra ändå. Mönstret lämpar sig säkert som väska också.  Men det får man väl prova till nästa sommar tänker jag.

House of Hildur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *