Garnresa, Reportageresan, Stickkurs

Workshop hos Cornelia

I helgen hade jag den stora förmånen att få delta på två workshops som Cornelia på Hamilton Yarns höll i sin butik i Mariefred. Fantastiskt roligt och inspirerande att lära sig något nytt och träffa andra likasinnade. Att dessutom få chansen att köpa lite exklusivt garn och klämma och känna på drivor av ljuvliga härvor gjorde inte saken sämre. 

Vi fick prova på att sticka två av hennes mönsteridéer. Den första var hennes hålmönster ”dropstitch openworks” där man kan skapa fantastiskt vackra hål utan att behöva ta av garnet. Fantastiskt enkel lösning, som med lite träning förhoppningsvis kommer att se bättre ut än på dessa provlappar. 

  
Eftermiddagens workshop handlade om att göra mönster och färgförändringar med hjälp av ett extra garn som flätades in i stickningen, lite liknande roositude om ni provat det. Tekniken kallades ”Surface weawing”. Den andra varianten var med två olika sorters garn och lyfta maskor. Också väldigt dekorativt.

  

2 reaktioner på ”Workshop hos Cornelia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *