Månadens disktrasa 2015, Stickat - disktrasor

Juni månads disktrasa – Lissy

disktrasan Lissy stämpelIdag var det så dags för årets sjätte disktrasemönster. Vi är därmed halvvägs i detta årslånga projekt. Denna gång har jag valt riktiga tuggummifärger, eller glassfärger skulle man kanske säga. Jordgubb- och päronsmak! Det är ju inte mycket till sommarväder ute, så man får väl göra sitt bästa för att muntra upp sig.

Juni månads mönster är ett trekantsmönster som på sätt och vis ser ut som snurror när man tittar på dem på ett visst sätt. För mig känns det lite farmor och 60-tal, så därför har jag döpt juni månads disktrasa till Lissy, som var farmors smeknamn. Denna gång är mönstret i diagramform, för när jag såg det skrivet i text, så blev det så otroligt svårt att följa och förstå. Det gick liksom inte att hitta någon rytm i det som var lätt att komma ihåg i huvudet. I diagramform, blir logiken tydligare och därmed lättare att följa. Jag hoppas ni håller med mig.

Mönstret till Juni månads disktrasa Lissy.

Som vanligt har jag stickat disktrasan i Järbos Soft Cotton och jag har använt stickor 4 mm. Jag använder personligen helst rundstickor, för då vilar arbetet bättre i knät. Både garn och stickor hittar du i butiken.

House of HildurNästa månads disktrasa kommer den 3 juli.

Vill du sticka även tidigare månaders disktrasor? Kika då in på Månadens Disktrasa 2015. Här finns länkar till allihop.

6 reaktioner på ”Juni månads disktrasa – Lissy

  1. Det vore kul att veta hur många som följer månadstrasorna. Själv så stickar jag nog minst två varje månad.

  2. Jag har hitintills stickat en för varje månad, men jag tror att det kommer att bli två denna månad.
    Började sticka inatt och jag tror att jag gör fel på sista kantmaskan för jag förstår inte riktigt hur man gör. Men mönstret är fint som vanligt

    1. Varje maska har en främre och en bakre maskbåge. Det är den bakre du stickar i när du gör den vriden. Normalt stickar man i den främre.

  3. Jag tycker Juni är svår… Fattar inte riktigt principen pch då blir det svårt när ”rutmönstret” tar slut. Stort plus för att den blir snygg på baksidan. Stickar april nu. Mycket lättare. Använder gammalt lingarn från yllet. Funkar:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *