Månadens disktrasa 2015, Stickat - disktrasor

Januari månads disktrasa – Rut

Disktrasan RutIdag börjar så äventyret månadens disktrasa 2015. Vi inleder med en disktrasa som jag döpt till Rut, efter alla underbara goa tanter som finns och har funnits runt om vårt avlånga land. Rut är ett så härligt, rejält namn och när disktrasan dessutom är rutig, så kunde jag inte motstå frestelsen att döpa den till just Rut. Sticka den i en diskret färg eller gör den lite ”wild and crazy” som den här i cerise. Oavsett vad du väljer kommer den att förgylla ditt kök och ge det en personlig prägel.

Mönstret till disktrasan Rut.

Till denna disktrasa gick det åt ett nystan av Järbos Soft Cotton och du behöver ett par stickor i storlek 4 mm.

House of Hildur

Den 3:e februari kommer februari månads disktrasa.

34 reaktioner på ”Januari månads disktrasa – Rut

 1. Vilken kul idé! Jag har tagit itu med januaris disktrasa, sen får jag se om den fungerar i köket. Hittills är det mest wettexdukar som fungerar för mig, men jag önskar att trasor av bomull eller lin skulle vara lika bra.

  Nu har jag köpt ett nystan Bommix Bamboo som är 70% bambu och 30% bomull. 50g=105m. Jag använder rekommenderade stickor 3,5.

  1. Det fungerar säkert jättebra! Det är ju bara att lägga till maskor om du tycker att den blir för smal. Lycka till!

 2. Nu är den klar! Jag la till 6 maskor. Den blev 22 cm bred på 54 maskor och jag stickade den 26 cm lång. Om den fungerar i köket så ligger jag i startgroparna när februaris månadstrasa kommer. Tack för mönstret!

 3. Tack för mönstret. Är alltid på jakt efter nya mönster till disktrasor. Ser fram emot nästa månads mönster. Kul initiativ!

  1. Tack! Kul att du gillar mitt initiativ. Ja, disktrasan är ett sådant där lagom litet och snabbt projekt som man kan sticka emellan med och de är dessutom väldigt användbara.

  1. Vilken kul idé! Att sticka i samma färg kommer verkligen visa hur de olika mönstren gör sig! Kul att du vill vara med!

 4. Hej!
  Vilken rolig idé.. Stickar man en i månaden så kommer det att finnas en hög som går att ge som
  gåbortpresent…
  Kommer mönstren att ligga kvar? Om man inte hinner sticka den just den månaden.
  God fortsättning på nya året!
  Hälsningar pia

  1. Visst! 12 julklappar klara i december 🙂
   Jag kan inte garantera att de kommer ligga på bloggen för alltid, men jag har inga som helst planer på att plocka bort dem under 2015 i alla fall-

 5. Yeay! Nu ska jag också upptäcka fördelarna med handstickade disktrasor 🙂 Förutom nya mönster… Instagrammar dem vartefter som ’månadensdisktrasa2015’ om nån annan också gillar sånt 😉

 6. Tack för mönster – har stickat ”Rut” & nu bara trådarna kvar att fästa – ser fram emot februari månads disktrasa 🙂

 7. Jätte häftigt.Jag brukar sticka/virka disktrasor..så jag har en del…Men de är alltid lika roliga att göra. o sen lir det ju en bra present.Tack för mönstret.

   1. Nu har jag börjat på den, tog ett garn jag hade..blev olivgrönt bambu garn på stickor 4..–Så nu väntar jag på spänning till nästa månad, för denhär är snart klar.

 8. Jag gjorde min i flerfärgat garn. Det blev jättebra, men mönstret kommer inte fram lika tydligt. Nästa blir enfärgad.

 9. Jättebra idé…en disktrasa per månad. Jag är redan ”såld” på disktrasor sedan många år tillbaka.Nu ska det bli roligt att få lite nya mönster. Såg i mitt trasförråd att det behövs påfyllning. Jag stickar mina trasor med garnet Victoria, blir mjukt och har bra uppsugningsförmåga.

 10. Klar med min första disktrasan. Är en aning skeptisk men hoppas nu att det ska fungera minst lika bra som en traditionell wettextrasa.

 11. En jätte rolig grej! Jag stickat både januari (melerad) och februari (enfärgad)! Påbörjat en till på Januari i enfärgat! Man ser bättre hur mönstret blir med enfärgat garn! Ska fortsätta och följa varje månad

  /Åsa

 12. Hej , har precis stickat färdigt Rut i soft cotton från järbo, gjorde min 6 m mindre. Hade ett flerfärgat garn o la till en virkad hängare, tänkte ge den till min dotter som ska få sitt första barn nu i juni. Den är ju inte bara bra till disktrasa utan även till tvättlapp för små bebisar i det mjuka garnet. O hängare för att kunna hänga på skötbordet. Nu är garnet slut o jag får göra med två trådar 8/4 bomullsgarn åt mej själv. Tack för en inspirerande ide! Vore kul om man kunde sett allas disktrasor oxå. Mvh Maria

  1. Vad fint! Vad glad hon ska bli för en så kärleksfull gåva. Jag har sett några av disktrasorna i olika forum på Facebook, men det är ju många som stickar, så det hade som du sa, varit roligt att se vad andra har gjort.

   1. Hej igen. La precis upp min Rut på instagram o upptäckte att under #månadensdisktrasa2015 finns flera disktrasebilder. Kul! Häls Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *