Stickkurs, Tvåändsstickning

Tvåändsstickning – den andra kurshelgen!

I helgen var det så dags för en andra kurshelg med tvåändsstickning på HV. Den började kanske inte så bra. Jag kom inte ens ihåg hur man la upp… hur svårt kan det vara? Det blev en andra demonstration för mig och ett par till som inte heller kom ihåg. Tur att man inte är ensam att glömma – då hade det känts lite jobbigt. Det krävdes en snabb demonstration och så kom jag ihåg. Jag har ju faktiskt gjort uppläggningen flera gånger, men man glömmer mycket på en månad.

Tvåendsstickat egen design

Sedan fortsatte helgen med mönster i flera färger, olika ökningar och så lade vi till en tredje färg och skapade olika mönster. Det var mycket lättare än jag förväntat mig, även om det kändes ganska knepigt när jag såg på första gången. Tror att jag kommer att ha lättare att komma ihåg detta än vad jag kunde när det gällde uppläggningarna i alla fall.  Slutligen fick vi skapa oss en egen kreation.  Det är den ni ser på bilden ovan. Tanken var att det skulle ”bli” något riktigt. Jag tänkte mig muddar först, men tekniken med en tredje tråd gör att tvåändsstickningen om möjligt blir ännu stummare och drar ihop sig lite till. (åtminstone för mig som är ovan) så mudden blir alldeles för smal för att passa mig. Tror jag får fundera på alternativa användningsområden. Så här långt har jag skapat en fläta alldeles vid uppläggningen, en kedjegång som början och avslutning på detta mönsterparti, samt små blomliknande mönster skapade av en tredje garntråd. Fort går det inte, men det är väldigt roligt. Ska försöka hinna öva mer till nästa gång. Kanske göra denna färdig – vad det nu är som det ska bli.

1 reaktion på ”Tvåändsstickning – den andra kurshelgen!

  1. Jag har övat på alla 3 uppläggningar och kan visa dig vid tillfälle! Vi håller även en kurs för nybörjare den 15-16 november i Nacka! Lobba gärna för den, vi har just nu lediga platser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *