Tvåändsstickning

Lite mer tvåändsstickning

Helgen som var gick i tvåändsstickningens tecken. Det var första helgen på HV-skola på kursen i Tvåändsstickning. Jag har ju nosat lite på denna teknik tidigare, men det känns ändå så avigt när man inte tvåänsstickat på ett tag och det tar en väldigt lång tid så att utveckla tålamodet är en del av processen.

Vi kom hur som helst igång riktigt bra på kursen och Ivar Asplund, vår kursledare, var väldigt lugn och pedagogisk. Uppläggning var lite annorlunda än den jag provat tidigare, så den var knepigast att lära sig, men nu sitter den.

Ska man nu få ut någonting av kursen så gäller det att öva, öva och åter igen öva. Så väl hemma letade jag reda på min bok Tvåändsstickat av Brigitta Dandanell, Ulla Danielsson och Kerstin Ankert. I den fanns en massa intressant att läsa och fundera över i den. På en sida hittade jag en beskrivning på en grytlapp i två färger som är stickad enbart med räta maskor. Strukturen blir riktigt bra och grytlappen blir kraftig. Jag använder Soft Cotton ifrån Järbo för att göra denna. Den blir kanske lite liten för att vara optimal, men som ett övningsprojekt duger den fint. Tvåändsstickat

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *