Virkat - mobilfodral

Ny virkteknik

mobilfodral Iphone

När man testar en ny virkteknik, så är det det ju kul om det blir mer än en provlapp. Så för att testa detta, slängde jag ihop ett litet mobilfodral, eller ett fodral till något annat.

mobilfodral detalj

Tekniken bygger på fasta maskor och luftmaskor som kombineras så att man får ett snyggt flerfärgsmönster. Jag testade först att göra mönstret med endast två färger, men då hamnar samma färg rakt över varandra och du får en roligare struktur med en maskas förskjutning om du använder tre färger. 
Mobilfodral helbildDet fina i kråksången är att mönstret nästan blir lika fint på baksidan som på framsidan, så man skulle kunna använda detta mönster till något där man vill ha både en snygg framsida och en baksida. Jag har sett plädar virkade med denna teknik. Perfekt om man har en massa restgarn, men jag kan även se en handduk framför mig eller en grytlapp kanske. Det är mycket enklare än det ser ut och riktigt roligt att göra.

3 reaktioner på ”Ny virkteknik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *