Gratismönster, Pyssel

Vänskapsband

Vänskapsband på armenDet är midsommar men sommarvädret visar sig inte från sin bästa sida dessvärre. Hos oss är det soligt men kallt. 12-13 grader tycker jag är i kallaste laget en midsommarafton. Men det är ingen idé att hänga läpp för det. Då får man väl sitta inne och pyssla och göra sig ett vänskapsband eller två. Detta är betydligt mycket enklare än det ser ut.

1) Du börjar med att klippa ut en rund pappskiva. Vi tog papp från en skokartong, men det går bra med nästan vilken papp som helst. Gissningsvis blev de 7-8 cm i diameter.

2) Sedan ritade vi och klippte 8 skåror jämt fördelade över den runda pappskivan ca 1 cm djupa och i mitten gjorde vi ett hål.

Vänskapsband plattan

3)Sedan behöver du 7 st lika långa garntrådar. Man kan använda bomullsgarn som vi gjorde, eller broderigarn som jag såg att någon annan använt. Ju tjockare garn desto tjockare armband. Trådarna ska vara ca 75 cm långa.

4) Knyt ihop trådarna i ena änden och pilla in knuten igenom hålet på plattan. Sedan fördelar du de sju trådarna i plattans skåror, så att det finns en tråd i varje skåra och att den 8:e skåran är tom. Nu kan du börja göra ditt vänskapsarmband.

5) Håll plattan så att den tomma skåran pekar uppåt. Gå medsols och ta den tredje tråden efter den tomma skåran (Den vita i vårt fall)  och flytta den till den tomma skåran. Upprepa sedan detta tills bandet uppnått önskad längd. Så länge du håller den tomma skåran uppåt och alltid väljer den tredje tråden till höger om skåran räknat, så kommer du använda alla trådar och bilda ett sådant här fint mönster.

Du kan använda 7 olika färger eller kanske bara 1 det väljer du själv.

Ha nu en riktigt härlig midsommar!

Vänskapsband

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *