Julpyssel

Julpyssel 3

Det är svårt att hinna med så mycket stickning och virkning så här års. Dagarna är fyllda av arbete och på kvällar och helger är det mycket aktiviteter. Det är svårt att få till en stund för sig själv med lite handarbete eller pyssel. Jag har i alla fall lyckats klämma in ett litet julpyssel. Jag har virkat en korg av jutesnöre. Snöret var ganska grovt men också ganska mjukt och det böjde sig lätt mot virknålen. Jag gjorde en rundel i lagom storlek och stickade den sedan rakt upp tills jag var nöjd med höjden. Som avslutning och kontrast till det grova, satte jag på ett rutigt sidenband. Detta går enkelt att byta om man skulle vilja ha en korg som ser mindre ”julig” ut. I denna stoppar jag kanske nötter, eller mandariner eller kanske lite saffransskorpor. Om man ska lägga något ätbart i den som inte har skal eller papper runt om, så bör man nog lägga i en servett först. Jutesnöret fäller lite fibrer omkring sig och de vill man kanske inte äta upp. 🙂

Vädret på bilden är kanske inte så julinspirerande, men det blir jul ändå, även om det ser ut så här den 24 december.

3 reaktioner på ”Julpyssel 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *