Stickat - sjal

Nytt projekt

I nästan ett år har jag haft det mest fantastiska garn i mina gömmor. Det är så fint att jag faktiskt inte riktigt vetat vad jag ska göra av det. Men igår så hade 365 saker du kan sticka en länk till en ljuvlig sjal. Den är superenkel att göra, egentligen bara rätstickning och resårstickning i två olika varianter. Detta gör att garnet framträder mer än själva mönstret, vilket passar perfekt för mitt garn, som är Manos Silk Blend i lila, cerise och blått. Förutom att det blir fint, så får jag en ”socialstickning” som inte kräver så mycket koncentration och som jag kan ha med mig överallt. Detta är nästan som ett kinder egg – flera önskningar i en 🙂

Färgen på garnet är mörkare än på bilden, så ni får helt enkelt föreställa er det. Mönstret heter Mara och det är Madeline Tosh som bjuder på det.

3 reaktioner på ”Nytt projekt

  1. Vilket perfekt tips! Jag har två precis likadan härvor som ligger och jag har inte kommit på nåt bra att göra av dom. Men nu så. Nu vet jag inte hur mycket som går åt, men kanten kan man ju alltid göra i ett annat garn. Det kanske är fint med enfärgat…
    Gillade även dina julpyntstips, framförallt pepparkakshuset. Jag ”pinnade” det och har inom 40 min blivit ”re-pinnad” av 5 andra. Så det var ju fler än jag som gillade ditt tips.

  2. En jättefin sjal!

    Det finns massor av fina mönster på engelska. Men jag har inte en aning vad sticktermerna betyder. Var har du hittat någon bra översättning?

    Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *