Återbruk

Förvandlat fat

Jag har i snart 15 år haft ett väldigt fint keramikfat, som dessvärre fått fläckar som inte går att ta bort. Tanken var nog inte att använda fatet utan att ha det som prydnad. Ytan var nämligen inte behandlad och blank utan matt och sög åt sig allt den kom åt. Några fruktfläckar senare, så var den ingen vacker syn. Jag gillar dock att använda mina saker. Om funktionen endast är prydnad, så tycker jag det är slöseri med plats. Ett fat man inte kan använda – vad ska jag med ett sådant till?

Parallellt med detta har jag haft en dröm om att genomföra ett mosaikprojekt av porslin. Jag har sparat delarna av fina tallrikar och fat som gått sönder. Jag har hittat porslinsskärvor lite här och där som jag sparat för att jag tycker de varit fina. Jag har dessutom sparat ett par glasmosaikbitar som var ett prov ifrån ett projekt som aldrig blev av.

Nu slog jag två flugor i en smäll och gjorde om mitt fat till ett mosaikfat och så här blev det. Jag är nöjd och det var riktigt roligt att genomföra detta projekt.

 

 

4 reaktioner på ”Förvandlat fat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *