Stickat - HV-skolan, Stickat - vantar

Gotländsk stickning!

Idag blev det en massa Gotländsk stickning på HV-skolan. Jag stickade en liten provlapp i snäckstickning, men sedan bestämde jag mig för att göra något jag kan använda eller ge bort, så jag la upp till ett par vantar. De ska ha en lite bred, mönstrad mudd, som smalnar av runt handleden med en resår och sedan stickar man vidare med ett annat mönster över själva vanten och över tummen. Jag har inte hunnit så långt, men jag har i alla fall hunnit en bit på mudden och jag är ganska nöjd med resultatet hittills. Färgerna är mörkt grå, grön samt hallonröd. Den ser mer tomteröd ut på bilden, men den är faktiskt mer åt det hallonlika i verkligheten.

1 reaktion på ”Gotländsk stickning!

  1. Jag lånade Hermanna Stengårds bok om stickning på biblioteket. En fantastisk bok som man knappt vågade bläddra i. Så den är ett tips. Du måste beställa den och sen kommer ett gammalt nött exemplar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *