Broderat, Stickat - HV-skolan

Spedetröja

I måndags på HV-skolan var det dags för oss att prova på och dekorera enligt Spedetröjsmanétraditionr. Vi utgick ifrån en rektangulär stickad bit, där vi klippte en liten halsringning i ena hörnet och så började vi dekorera med sidentyg, band, pärlor och spets. Vissa var väldigt modiga och gick inför starka färger och djärva färgkombinationer. Jag hamnade i något slags gullighetsträsk och kom aldrig upp. Min dekoration är väldigt ”snäll och dämpad” men det var så det blev när jag gjorde det första försöket. Riktigt kul var det också. Jag kan verkligen rekommendera att man testar detta på ett par muddar eller en väska eller något annat, för det var underbart att helt förutsättningslöst se vad som skulle växa fram.

Jag fick en förfrågan här om dagen om jag tänkte översätta det engelska mönstret på Nemesis-sockorna och svaret är att nej det gör jag inte. Man ska inte vara rädd för att prova sticka mönster som är skrivna på engelska. Det finns översättningar för den vanligaste begreppen på nätet och ofta t o m en demonstrationsvideo på YouTube, så det är bara att ta för sig och kasta sig ut på ett nytt stickäventyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *