Tankar kring handarbete

Spinner och spinner!

Jag har ingen spinnrock än som fungerar. Den jag har saknar en väldigt vital del och det lär vara så att det är svårt att få tag i en del som passar just till min spinnrock. Att tillverka en har jag insett också blir en utmaning, som jag inte ska ge mig in på. Någon sa att det fanns en spinndoktor vid Odenplan, men jag misstänker att det kanske är frågan om annan typ av spinning, för jag hittar då ingen.

Så tillsvidare spinner jag på slända och det går det med. Visst går tråden av lite då och då, men inte lika ofta som tidigare och den blir också tunnare och mer jämn än i början. Ibland får jag tyvärr till en klump garn, men det är inte på var och varannan meter längre. Jag skickade efter lite färgad ull av olika kulörter ifrån Åddebo Ull för att ha att öva på, så nu planerar jag att spinna en hyfsat smal tråd i lite olika färgkombinationer. Jag köpte sedan lite vit och lite svart kardad ull av Lena Köster. Jag tänker ta en tråd med färg och tvinna den tillsammans med en spunnen tråd svart eller en tråd vitt. Det ska bli spännande att se hur det blir tillsammans.

Det är faktiskt väldigt kul att spinna och väldigt meditativt. Det kan jag behöva när dagarna är så stressiga som de är just nu. Denna vecka har skolan dragit igång och det är otroligt jobbigt att få ihop det praktiska med barn i olika skolor, jobb och allt annat. Hua! Hoppas det lugnar ner sig.

1 reaktion på ”Spinner och spinner!

  1. Hej!

    Åh, vilken fin blogg du har! Jag skrivit om ditt fina gratismönster på disktrasor i min blogg. Just nu är jag inne på min andra trasa och det kommer att bli fler… Jag tittade igenom hela bloggen (hann nästan inte jobba alls idag!) Mycket fin inspiration!

    MVH/ Ann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *