Spinna och spunnet

Stickad med egenspunnet garn

Det är nästan lite magiskt att kunna skriva en sådan rubrik på ett blogginlägg. Jag har stickat något som jag gjort garnet till själv. Från kardning till stickning alltså. Känner mig faktiskt inte så lite stolt!

Jag visade er hur härvorna såg ut och de var allt utom jämna och fina. Först provade jag att sticka slätstickning, men jag valde för stora stickor och det såg inte riktigt klokt ut, men så kom jag ihåg vävmönstret från stickkursen på HV-skolan förra läsåret. Den är väldigt tät. Man stickar med stora stickor fast det ser ut som om man använt flera nummer mindre stickor. Resultatet blev riktigt bra. Det gör ingenting att garntjockleken är ojämn. T o m mitt garn kommer till sin rätt här. Vad det ska bli av lappen har jag inte bestämt än, men jag hade en liten väska/ett fodral i åtanke. Jag får suga vidare på den karamellen. Jag skulle nog vilja lägga till något rött till dessa vackra grå och vita toner. En kreativ process mal runt i mitt huvud. Så vi får se vad det blir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *