Virkat - lampskärm

Nytt projekt!

Vet inte om jag tänker starta något nytt projekt varje dag till midsommar, men igår startade jag i vilket fall ännu ett lampskärmsprojekt. Jag ska sätta lite pärlor på den tänkte jag, så att den blir lite finare, men så långt hann jag inte igår. Igår hann jag bara virka själva lampskärmen, vilket i sig tog ganska lång tid. Denna gång har jag använt mig av fasta maskor och korsade stolpar. När jag så i morse var ute och cyklade, så hade någon tappat en lampskärm längs vägen. Jag var nära att tvärnita och ta upp den, men det var så mycket trafik just då att det inte kändes som någon bra idé. Om den ligger kvar i morgon, så kanske jag plockar upp den då.

Yesterday I started a new lamp-shade-project. This time I will decorate the lamp-shade with pearls, but I have not started the pearl part of the project yet. I have only covered the lamp-shade with yarn so far.

 

 

2 reaktioner på ”Nytt projekt!

  1. Har du mönster på denna tjusiga lampskärm som man skulle kunna få köpa. Jättefin. Röd lampskärm virkad som en kon.

    1. Tack! Nej, mönster finns tyvärr inte. Jag virkade den på frihand. Men det är korsade stolpar och fasta maskor. Det ser ut som om jag virkat ett varv korsade stolpar och sedan två varv med fasta maskor. Skulle tro att jag gjort minskningarna på varven med fasta maskor.
      //mvh Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *