Virkat - lampskärm

Virkade lampskärmar!

Fick en idé att göra virkade lampskärmar och nu ser ni resultatet av mitt första försök. Detta är en ganska liten lampskärm. Jag har virkat med tunt bomullsgarn och virknål nummer 2 mm. Jag hittade på mönstret vartefter och det blev ganska bra tycker jag. Provade den på en alldeles för stor lampfot, för att se hur det såg ut när den lös och det såg riktigt mysigt ut. Jag får knåpa ihop en större så att jag kan byta ut den fula lampskärmen som jag har där idag. Denna får hamna i butiken eller på marknaden i sommar.

I had an idea about doing a crocheted lamp-shade. This is only a small one, but I think it turned out really well. I have used yarn made of cotton and a really small crochet needle, 2 mm. This one will be found in the web shop or perhaps on the fair I am attending this summer.

 

 

 

 

3 reaktioner på ”Virkade lampskärmar!

  1. hej
    Hur gör man detta vackra mönster? Kan du tipsa om någon länk eller skulle du vilja berätta?
    Ser verkligen fram emot att lära mig. Har surfat runt lite för att hitta mönstret men inte lyckats.
    Ulrika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *