Stickat - HV-skolan, Tankar kring handarbete

Första dagen!

Idag har vi haft montering på schemat hela dagen på monteringskursen. Det var vissa delar som var lite svåra att få till och som krävde en hel del tålamod och koncentration, men vi kom fram till att det var ”karaktärsdanande”. Det var mycket som var just ”karaktärsdanande” idag,  så jag undrar hur det står till med vår karaktär egentligen. Tålamod har jag inte gott om. Jag är otålig och vill ha resultat. Det får gärna vara knepigt, men jag måste känna att jag får ett flyt i det jag gör för att känna mig riktigt nöjd. Jag  har väl lite att jobba på här helt enkelt. Det är väl också det som gör att jag tycker att det är lite kämpigt med tvåändsstickning. Jag får liksom inget flyt i det jag gör. I morgon är det en ny kursdag och då fortsätter vi med monteringen igen. Jag ska börja med att sticka en snygg rullkant (I-cord). Tror jag gjorde en sådan någon gång på 80-talet, men det var ju ett tag sedan…

Ha en bra kväll. Jag kör lite näverstickning ikväll. Den sjalen får bli ett lördagsprojekt, för jag kan ju inte, som någon sa, vänta ända till nästa år med att sticka vidare på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *