Tankar kring handarbete

>Sticka baklänges…

>I förrgår stickade jag på ganska bra med mitt UFO för veckan, laminaria-sjalen. Allt var frid och fröjd tills jag upptäckte att jag missat att sticka ett varv och plötsligt, 6 varv senare, så stämde inte maskantalet. Det var bara att repa upp, i detta fall att sticka baklänges. Jag har tämligen många maskor på stickorna just nu, runt 350 stycken skulle jag tro. Mönstret är ganska lurigt att repa upp, för det är många omslag och ihoptagningar, så att bara dra ut stickan och repa upp till innan felet, var inte att tänka på. Jag fick vackert sticka baklänges en maska i taget. Jag tappade några på vägen, så jag trodde det var kört ett tag, men det löste sig till slut. Det har tagit mig timmar, i förrgår kväll och igår kväll, att sticka alla dessa varv baklänges, så att jag kunde åtgärda mitt misstag. Det var bara så surt ska ni veta! Nu har jag börjat sticka igen och har väl hunnit kanske fem varv jämfört med när veckan började. Inte mycket att hurra för med andra ord och jag kan helt glömma att jag skulle kunna hinna klart med sjalen denna vecka. Jag kan bara hoppas på att få sticka framlänges nu istället för baklänges!

2 reaktioner på ”>Sticka baklänges…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *