Stickat - HV-skolan

>Lite olika typer av mönsterstickning

>

Jag har suttit och stickat lite provlappar de senaste dagarna. Jag har ju några att göra om jag vill göra alla som fanns i kompendiet vi fick på HV-skolan sist. Här är lite exempel på mönsterstickning som överraskat mig. Med detta menar jag att jag aldrig, när jag läst instruktionen, hade kunnat föreställa mig att det skulle bli så här. Väldigt enkelt mönster som ger ett oväntat resultat. Den översta bilden visar en kombination av slätstickning, lyfta maskor och två olika färger.

Det här mönstret är också en kombination av lyfta maskor, slätstickning och två färger, men här bildar de lyfta maskorna ”pinnar” istället för en rand som på den första bilden.

Detta är ett vävmönster. Ett väldigt ”tätt” mönster, så man får använda större stickor än man tror när man ser resultatet på provlappen. Jag ser en väska eller kanske ett par vantar gjorda i denna teknik. Mycket vackert tycker jag. Bilden ovan är stickad i två färger och bilden under med tre (tror det är lite svårt att se kanske) Detta är också en kombination av lyfta maskor, placering av garnet och räta och aviga maskor. Enkelt och ändå ser det så avancerat ut.

2 reaktioner på ”>Lite olika typer av mönsterstickning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *