Virkat - grytlapp

>En grytlapp till!

>
Har varit lite kreativ de senaste dagarna, så här kommer en grytlapp till. Jag har virkat en text även denna gång, men nu valde jag ett ord med lite klurigare bokstäver, d v s denna gång hade jag inte bara kantiga bokstäver utan även bokstäver som var lite runda och mer kluriga i formen och då ser man genast att det påverkar tydligheten i texten. Fortfarande ser man dock vad det står utan problem, så den känns helt ok. Roligt var det dessutom att göra både denna och den som jag visade här om dagen. Garnet jag använt är Drops Paris och den är virkad i fasta maskor. Som avslut har jag gjort ett varv med fasta maskor runt hela grytlappen samt runt öglan och så har jag sedan gjort en avslutande detalj genom att virka ett varv med smygmaskor som avslutning. Tycker att det blev ganska snyggt faktiskt. Nu ligger ju majsockorna och skriker på mig i lådan, så det är väl bäst att jag sätter igång och stickar vidare med dem innan mitt beställda garn kommer, annars blir de väl liggande ett tag till…

1 reaktion på ”>En grytlapp till!

  1. >Vilka snygga grytlappar du gör, såna vill jag också kunna göra!

    Jag är riktigt nöjd med mitt garnköp idag, ska svänga in där i morgon och köpa lite till. Kan vara bra att ha. 🙂

    Lycka till med majsockorna, bara du kommer till hälen blir de riktigt roliga att sticka! Jag valde ju att sticka korta skaft, dels tycker jag bättre om dem och dels förstod jag att jag aldrig skulle orka sticka färdigt dem annars. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *