Stickat - sjal

>Stickad vårsjal!

>
Jag har ännu ett sjalprojekt på gång. Denna gång stickar jag ett mönster som jag hittade i boken Knitted Lace of Estonia. Sjalen jag stickar heter Miralda’s Triangular Shawl. Är inte jätteförtjust i det lace-garn som jag använder tyvärr. Färgen är underbar, men jag är rädd att den kommer att bli lite stickig. Jag ska prova att tvätta den när jag är klar, så får vi se om den kanske gosar till sig.

Mönstret till denna sjal är inte så svårt att följa, men det är ett himla räknande, så man sitter inte och slöstickar precis. Dessutom löper mönstret över ganska många maskor, eftersom det stickas nedifrån och upp, så det tar ibland ett tag innan man inser att man gjort fel…vilket är ganska frustrerande. Sammanfattningsvis så brukar det se ut så här att man hinner sticka 5 varv och repa upp 1,5 varv…Tålamod är en dygd har någon sagt, så det är bara att bita ihop. Trots att det är lätt att göra fel, så måste jag säga att det är fantastiskt roligt att sticka denna sjal. Jag har verkligen fått blodad tand!

4 reaktioner på ”>Stickad vårsjal!

  1. >Maria, tack för dina kommentarer på min blogg! 🙂 Båda dina sjalar ser jättefina ut! Ska bli kul att se hur de ser ut när de är färdiga.

  2. >Ja vad hette det nu igen? Jag gick in och tittade på Garnkorgens hemsida och garnet hette faktiskt bara 1-trådigt ullgarn, färg 213 "vårgrön", verkar dock inte finnas till försäljning längre. Jag är rädd för att det kommer att visa sig vara väldigt stickigt tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *