Fakta - garner

>Garner av bambu

>Garn av bambu är ett miljövänligt alternativ. Det som gör denna växtfiber miljövänlig är att den växer snabbt och att den inte behöver vare sig återplanteras eller gödslas. Bambun har ett omfattande rotsystem, som gör att när du skördat bambun, så växer den upp igen, då roten skjuter nya skott. Får mig att tänka på kvickrot…Dessutom lär bambun ta upp mer av växthusgaserna och producera mer syre än jämförbara växter.

Jag har sett bambugarner som ser ut som vanligt bomullsgarn och bambugarner som har en mer bandliknande tråd, d v s garnet ser ut som ett smalt trikåband istället för en vanligt garntråd. Babmugarnet har en naturlig lyster och påminner lite om merceriserad bomull. Bambugarnet är mjukt och fibern andas, vilket gör den behaglig att ha på sig. Bambun har också egenskaper som liknar bomullen, eftersom den värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *