Tankar kring handarbete

>Lite funderingar

>Igår stickade jag nästan hela kvällen framför TVn. Kan inte säga att jag ser ut att ha hunnit så långt på sockorna för det, men nästan hela bendelen är i alla fall klar nu. Jag känner mig lite tjatig nu, så jag ska inte beklaga mig över sockorna något mer och kommer inte skriva om dem förrän de är klara. Jag kan bara säga att de blir väldigt snygga, så arbetet är inte förgäves.

Jag tycker det är en ganska intressant trend det här att återanvända gammalt material för att göra nya produkter. Ann Bud har skrivit en bok som heter Knitting Green och som riktar sig till personer som stickar och som vill göra något för miljön genom att t ex återanvända material och göra sig eget garn. Hon klipper trikåremsor av gamla t-shirts eller tygremsor av annat material och stickar sedan något nytt av dessa. När jag läser detta tänker jag omedelbart på gamla mattrasor. Jag har själv varit med och virkat mattor, både av färdigköpta trikåremsor (en restprodukt från textilindustrin) och av tygremsor som jag och mamma klippte av gamla klädesplagg, lakan etc. Skillnaden idag är att jag hittar klädesplagg gjorda av detta återanvända material. Man klipper trikåremsor av en t-shirt, färgar detta och stickar en klänning åt en liten flicka, en sjal eller kanske en hatt. Av de alster som jag sett på bild är många fantastiskt vackra och det är svårt att tänka sig att de faktiskt gjorts av en gammal urtvättad t-shirt eller liknande.
Nu när det är dags för lite utrensning i garderoberna, så ska jag ha detta i åtanke och kanske spara ett par urtvättade, trasiga gamla t-shirts och prova själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *