Tankar kring handarbete

>KnitPro-stickor??

>Hej alla läsare!

Det står om KnitPro-stickor både här och där. Jag har sett dem både på nätet och i butik. De är ganska dyra, så hittills har jag inte köpt några. Idag så tänkte jag att jag surfar runt lite för att hitta lite information varför nu dessa ska vara så bra och jag hittar ingenting annat än kommentarer som: ”mina favoritstickor”. Inte ens de som säljer dem skriver något om vad som gör dem så bra. På deras sidor finns bara information om i vilka varianter som de finns. Så snälla ni där ute i stickvärlden, förklara för mig varför dessa är så speciella och varför jag ska ha sådana istället för de vanliga stickorna jag har här hemma?

6 reaktioner på ”>KnitPro-stickor??

 1. >Här kommer ett långt svar!

  Eftersom de är gjorda av trä är de lätta, de är "glatta" så maskorna glider lätt (jämfört med bambustickor där maskorna känns tröga), de har ganska spetsiga ändar, köper man de mindre storlekarna av strumpstickor (upp till 3-3.5, minns inte exakt) så får man 6 stickor.

  När det gäller rundstickor är det så smidigt med de utbytbara spetsarna och kablarna. Man behöver inte köpa flera av samma storlek på spetsar för att få olika längd på kablarna. Jag har några olika spetsstorlekar och några olika kabellängder, så är det bara att kombinera det man vill ha. Vill man pausa ett projekt och använda spetsarna till annat tar man bara bort dem, sätter på stoppar på kabeln och så kan man använda spetsarna med en annan kabel.

  Jag har bytt ut alla mina stickor mot KnitPro och stickar aldrig med jumperstickor längre, ska jag sticka något större fram och tillbaka använder jag rundstickorna, mycket bekvämare.

  Sen finns det även Spectra (plast/akryl), har några såna eftersom det inte fanns rätt storlek på trästickor, de är också bra och har i princip samma egenskaper, men jag gillar trästickorna lite mer, vet inte riktigt varför, kanske för att jag vill ha alla lika. 😉 Fast de är snygga, de som är rosa. 😀

  Ja, det var mina argument för varför jag tycker om dem. Har säkert fler som jag glömt. 😉

  Trevlig helg!

 2. >Jag tycker om Knit-pro-stickorna för att jag kan ha två storlekar på samma kabel, dvs jag stickar mycket hårdare på det aviga varvet, då kan den stickan vara störra än det räta varvets och ändå vara en rundsticka. Sem gliderde så lätt…Håller på att byta ut alla till samma märke, det är jag värd!

 3. >Jag har inte mycket annat att säga än vad övriga redan kommit med.. Det är så smidigt med utbytbara spetsar och kablar. Dessutom är ju stickorna vackra, både de i trä och de i akryl :p De i trä tycker jag dessutom värmer händerna, bra anser jag som tydligen är en kallblodig kvinna.. Håller successivt på att byta ut alla mina "vanliga" stickor mot knit pro..

 4. >Och jag måste vara kärringen mot strömmen. Jag tycker att det är dålig kvalitet på Knit Pro. Kablarna lossnar, spetsarna lossnar. Jag har limmat kablar och spetsar – så snabblim borde följa med. De är sköna att sticka med, men för att vara så dyra som de är tycker jag kvaliteten är usel. Strumpstickorna är underbara, men utbytbara kablar lämnar en del i övrigt att önska.

 5. >hej jag heter maria, Knitpro stickor är bra för oss som tex har värk. Jag använder spetsarna med kablar. Med två kablar med samma storlek av stickor så kan jag sticka strumpor utan att ha en massa stickor pregandes och vara motsträviga. Jag kan hålla mina rörelser till ett minimum. har inga långa pinnar som gör stickningen tung utan det ligger i knät snällt och lydigt. Jag tar inte upp någon plats i sidled när jag stickar. kan sticka i vilken ställning jag vill. ligga sitta som jag måste ibland jag kan ligga på sidan och sticka.

  Jag önskade mig ett grundset av stickorna i present. Allteftersom jag sedan behövt grejer så har jag handlat det.

  jag använder inga andra stickor än de med kablar. Jag kan sticka runt, jag kan sticka med "2" stickor /fast då med mjuk kabel istället för en stel sticka) jag kan sticka små saker runt, jag kan alltså sticka allt. Förutom då med jättetunna garner. Men det är ju inte så ofta man gör det.

  att kablarna skulle krypa ur och lossna har jag inte märkt.(stickar en hel del, eller alltid, inte i sömnen ännu men jag jobbar på det) redan från början så har jag varit mjuk på handen när jag skruvat på dem och noga passat på gängorna så att de inte ska bli förstörda (nu är det jag som upplever här, alltså ingen vetenskaplig upptäckt ;0D
  jag har bytt stickor väldigt sakta. hållt dem mjukt och sakta snurrat (inte vridit) på dem och Inte dragit åt för hårt för då tror jag att gängorna tar skada och att jag sen inte kan spänna dem mer om det behövs. det står ju överallt att man ska spänna dem ordentligt kanske är det rätt men jag har inte gjort det. kanske har jag bara tur.

  Det här är nog inga stickor som är gjorda för att vara mer hållbara än traditionella. Jag tror inte att det går att göra dem så mycket starkare eftersom det är ganska små grejer.

  jag stickar mycket mer idag, och det som är jätteskönt är att jag inte har en massa långa stickor att förvara. Dessa har jag i ett etui med alla spetsar på sina platser och kablarna ihoprullade i små plastfickor. Hela apparaten har jag i min stickekorg.

  inga stickor tappade mellan soffdynorna eller ner mellan springorna på altanen.

  katterna är dock mycket missnöjda med stickorna. De är inte mycket att ha när man vill leka. fast kablarna kan få godkännt

  hoppas du vågat testa!! För mig har det inneburit att jag inte behöver sluta sticka när jag är 41 år.

  Maria Anderberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *