Fakta - garner

>Polyamidgarner

>Polyamidgarner hör till syntetgarnerna. Polyamid är detsamma som nylon. Detta garn består av en fiber som är stark och elastisk och som går att göra tunn. Dess elasticitet gör polyamiden lämplig att användas i garner som ska kunna stretchas. Vi känner ju alla till nylonstrumpbyxor, tack och lov stickar vi inte sådana själva. Det hade nog känts lite tröstlöst, med tanke på hur lätt de trots allt går sönder…

Surfar man runt lite på nätet, så kan man hitta flertalet mattor gjorda av polyamidgarn, både ryamattor och andra mattor. Att fibern är slitstark kommer ju väl till pass om man gör en matta.
När jag rotade runt i min garnkorg, så hittade jag inga garner som innehöll polyamid, så det är inget jag provat att sticka. Jag har ett helt underbart garn hemma som kommer från Rowan, ”Calmer”. Detta garn innehåller bomull 75% och Polyakryl 25%. Denna kombination ger ett garn som är både elastiskt och ljuvligt mjukt. Jag kan tänkta mig att en kombination mellan polyamid och bomull skulle kunna ge ett fint garn. Man kan behöva göra något åt bomullens stumhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *