Tankar kring handarbete

>Knit Grafitti!

>Stickning som en budskapsbärare. Det finns grupper, både i Sverige och utomlands, som använder stickning för att sprida politiska budskap. Det kan vara en text på en tröja, eller att man stickar något runt en lyktstolpe med ett budskap på. Det känns ganska långt ifrån det som de flesta av oss kanske gör, när vi stickar för vårt eget nöjes skull och utan några som helst andra tankar med det vi gör än att det är roligt.

Rörelsen att klä in lyktstolpar, lampor, betongklumpar mm d v s knit grafitti, startades av Magda Sayeg i USA 2005. Hon startade då knitgrafittigruppen Knitta Please. Deras syfte var att göra vår betongvärld lite varmare och trevligare. Jag vet inte hur det fungerar i USA och i andra länder, men i Sverige vet jag att dessa alster inte får sitta kvar särskilt länge, men det finns bildbevis på hennes hemsida att de varit även här.
Någonstans förstår jag att man tar bort dessa alster, det är ju trots allt en fråga om grafitti, även om det kanske är betydligt enklare att ta bort än när folk klottrar och jag tycker ju personligen att det är mycket vackrare än klotter också.
Man kan tycka vad man vill om denna rörelse, men om syftet är att bara göra världen lite vackrare, så tycker jag att det är en fin tanke och ganska harmlös.
Header image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *